De Nuance (S5)

Twee weken verder en zoveel is er nog niet veranderd. Nadat ik mijn belofte heb geschreven ben ik aan de slag gegaan met enkele artikelen en met het bedenken van een onderzoeksvraag.

In mijn belofte stelde ik onder meer dat ik mijn schrijfstijl wil blijven ontwikkelen. Hoe ga ik dit doen? Oefening baart kunst, dus vooral veel schrijven. De artikelen en interviews die ik maak, laat ik toetsen bij mijn focusgroep. Hierdoor zal de kwaliteit van mijn artikelen toenemen en blijf ik mijn schrijfstijl ontwikkelen door de feedback die ik krijg. Daarnaast wil ik ook artikelen of interviews waar ik tevreden over ben doorsturen naar ELF Voetbal, mijn oude stageplek. Als deze interessant genoeg zijn voor publicatie, zal Geert deze als eindredacteur bekijken en krijg ik dus wederom feedback waarmee ik verder kan.

Ook stelde ik in mijn belofte dat ik mijn artikelen wil laten toetsen door mijn medestudenten op drie aandachtspunten. Zo moet in de stukken duidelijk naar voren komen wat de aanleiding is, waarom ik bepaalde bronnen heb gesproken. Ook moet duidelijk zijn waarom het urgent is. Dit laat ik toetsen door de geschreven stukken voor publicatie te laten lezen door de focusgroep en mijn medestudenten, waarop ze specifiek op deze drie pijlers beoordelen.

Daarnaast stelde ik in mijn belofte dat ik mezelf wil onderscheiden als een onderzoekend sportjournalist die zijn liefde voor sport combineert met de interesse voor data en statistiek. Ik heb inmiddels een ‘opdrachtgever’ gevonden die daarbij aansluit en waarvoor ik mijn onderzoek zal gaan doen, namelijk Tussen de Linies. Voor het datajournalistiek voetbalplatform schrijf ik al langer en het komende halfjaar zal ik dus ook onderzoek gaan verrichten voor het platform. Wat de precieze onderzoeksvraag wordt, is nog onduidelijk. Ik zal daarnaast ook artikelen blijven schrijven voor Tussen de Linies die aansluiten op mijn onderzoek.

Op deze manier wil ik eind januari mijn doel hebben bereikt. Onderscheidend zijn in de sportjournalistiek door sport te combineren met cijfers, data en statistieken en daarnaast interessante en diepgravende achtergrondverhalen en analyses schrijven over actuele trends in de sportwereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *