Podcast Cupkoorts: publieksgerichtheid + vernieuwen

Publieksgerichtheid Podcast Cupkoorts:

Voor wie wordt de podcast gemaakt?

De podcast wordt gemaakt voor de voetballiefhebber wiens liefde en nieuwsgierigheid voor de sport niet ophoudt na het laatste fluitsignaal, maar die tevens interesse hebben in wat er achter het bekertoernooi schuil gaat. Ook is de podcast gericht op aanhangers van amateurclubs: voor hen is de KNVB Beker vaak een hoogtepunt van het seizoen.

Hoe wordt het publiek betrokken in de podcast?

Voor de podcast zijn verschillende social-media accounts gemaakt. Hiermee kunnen luisteraars de interactie aangaan met de podcast. Zo kunnen ze vragen stellen, onderwerpen indienen, onderzoeksvragen indienen, suggesties doen, tips geven, feedback geven enzovoorts.

Ook probeer ik het publiek invloed te laten hebben in de podcast. Zo is er elke week een Wedstrijd van de Week, die gekozen wordt door de luisteraars.

In de podcast worden ook meermaals de social-media accounts van de podcast benoemd, waarbij ook duidelijk benoemd wordt dat ze in contact kunnen komen met de podcast en hun onderwerpen kunnen aandragen.

Hoe komt de podcast bij het publiek?

Om de podcast bij het publiek te krijgen heb ik hem gedeeld met verschillende amateurvoetbalsites, die hem hopelijk weer delen op hun platformen. Aanhangers van amateurclubs zullen vaak deze amateurvoetbalplatformen volgen en dus de podcast vinden. Zo heeft amateurvoetbaleindhoven.nl hem al gedeeld en geplaatst omdat Brian Boogers (speler van VV UNA) in de omgeving voetbalt. Ook heb ik de podcast verspreid bij mijn eigen voetbalclub en vrienden die bij andere clubs voetballen.

Vernieuwen:

Waarom is deze podcast vernieuwend?

Natuurlijk is het onderwerp al vernieuwend, maar dat is niet het belangrijkste. Deze podcast combineert de praatpodcast met de onderzoekspodcast. Het heeft het gevoel van gezellig met vrienden over voetbal praten in de kroeg, maar tevens steek je er enorm veel van op, denk maar aan het onderzoek dat in iedere aflevering geëxpliqueerd wordt. Dit is iets vernieuwends in het voetbalpodcast-landschap, waar nu voornamelijk praatpodcasts actief zijn, denk bijvoorbeeld aan Voetbalpraat (FOX Sports), FC Afkicken Daily (FC Afkicken) en de NOS Voetbalpodcast (NOS).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *