Publieksgerichtheid Ambitieuze Voetbalclubs (Voetbalzone)

Deze serie schreef ik natuurlijk voor Voetbalzone, dus automatisch ook voor de doelgroep van Voetbalzone. Voetbalzone zelf heeft nogal een brede doelgroep, namelijk voetballiefhebbers. Omdat ze zoveel lezers hebben (5,3 miljoen unieke lezers per maand) is hun doelgroep dus ook heel breed en wordt deze bezocht door mensen van allerlei leeftijden en met verschillende interesses op voetbalgebied.

Toen ik in gesprek ging met mijn publiek kwam daar onder andere naar boven dat er interesse was in verhalen over het beleid van enkele clubs die op dat moment opvallend waren te noemen. Erik (een van de mannen die ik sprak) kwam bijvoorbeeld met Schalke 04, dat nu op de laatste plaats in de Bundesliga staat. Deze serie sluit daar op aan, aangezien ik het beleid van verschillende ambitieuze voetbalclubs uitlicht. Zo voldoe ik aan de wensen van mijn publiek.

Om er zeker te zijn dat de gekozen clubs aansluiten bij de wensen van het publiek, posten we onder ieder artikel op Voetbalzone de vraag om in de reacties aan te geven van welke club ze meer willen weten. Zo kan het publiek invloed uitoefenen op de content.

Voorafgaand aan de serie postte ik een tweet om erachter te komen in welke clubs mijn eigen doelgroep interesse had. Een greep uit de reacties zie je hieronder.

Aan de hand van deze clubs is een planning gemaakt voor de eerste vier artikelen uit deze serie:

  1. Larne FC (Noord-Ierland)
  2. Famalicao FC (Portugal)
  3. Paris FC (Frankrijk)
  4. Patro Eisden Maasmechelen (België)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *