Reflectie Ambitieuze Voetbalclubs (Voetbalzone)

In samenwerking met Voetbalzone heb ik meerdere artikelen geschreven over het beleid van enkele ambitieuze voetbalclubs met een rijke eigenaar.

Wat heb ik van deze serie geleerd?

  • Ik heb geleerd om vele schriftelijke en gesproken bronnen te combineren;
  • Ik heb geoefend met het verwerken van grote hoeveelheden informatie in een tekst.

Voor Voetbalzone ben ik aan de slag gegaan met een nieuwe serie artikelen. In deze artikelen staat het beleid van enkele ambitieuze Europese voetbalclubs centraal. Om een duidelijk beeld te geven van dit beleid, was het van belang dat ik zoveel mogelijk informatie over de club ging inwinnen. Interviews met de eigenaar, clubsites, wedstrijdverslagen, andere media en ik keek zelfs de nieuwjaarshow van Larne FC terug.

Doordat ik al deze informatie had, werd het verhaal heel overzichtelijk voor mijzelf. Zo kon ik voor mezelf de kapstok van het verhaal neerzetten om daar dan de rest van het verhaal aan op te hangen. Dit werkte voor mij heel goed om het verhaal duidelijk over te kunnen brengen in het artikel.

Omdat ik zoveel informatie uit bronnen, artikelen en interviews had, moest ik wel dingen weglaten om het geen longread te maken. Ik heb hierin een keuze gemaakt welke informatie het belangrijkste voor de lezer is om het beleid van de club te kunnen begrijpen en die heb ik gebruikt in het artikel. Zo heb ik geleerd om veel informatie vanuit verschillende bronnen te combineren en zo te comprimeren om er een goedlopend, niet te lang artikel van te maken.

Dit komt ook duidelijk terug in het artikel over Larne FC. Als bronnen in het artikel worden verschillende kranten genoemd maar ook de clubsite van Larne en (gesproken bron) Elvio van Overbeek. Zo laat je aan de lezer duidelijk zien dat je goed en degelijk onderzoek hebt gedaan om het beleid van de club zo goed mogelijk te tonen.

Verder heb ik met deze serie ook weer aan een stukje netwerkuitbreiding gedaan, zo heb ik meerdere redactieleden van Voetbalzone gesproken en heb ik enkele bronnen gesproken voor de artikelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *