Samenwerking met Tussen de Linies

Gedurende dit schooljaar postte ik op Twitter een draadje over het hoge aantal doelpunten in Europese competities. Door die tweets werd ik opgemerkt door enkele redactieleden van Tussen de Linies. Zij benaderde mij of ik eventueel voor hun wat stukken wilde schrijven.

Tussen de Linies is een platform dat zich richt op de data achter het voetbal. Zo zijn er stevige analyses te vinden over bijvoorbeeld het aanvalsspel van Vitesse en het verval van Willem II. Ook duiken ze dieper in op de statistieken rondom het spelletje. Is het thuisvoordeel verdwenen nu er geen supporters meer op de tribune zitten? In hoeverre draagt ‘een avondje NAC’ bij aan het puntenaantal van NAC?

Ik vond dit een interessant aanbod. Het is weliswaar op vrijwillige basis, maar een platform als Tussen de Linies past erg bij hoe ik mijzelf wil profileren: een onderzoekende sportjournalist. In dit geval draait het voornamelijk om data-onderzoeken.

Op het platform streven ze een hoge kwaliteitsnorm na, daarom moest ik een proefonderzoek en –artikel schrijven. De resultaten hiervan zijn hier te vinden. (NOG HYPERLINK TOEVOEGEN)

Omdat dit platform goed aansluit op mijn ambities als onderzoekende sportjournalist, heb ik besloten om vaker artikelen voor ze te schrijven. De voordelen van deze samenwerking zijn dat ik mijn liefde voor cijfers en statistieken kan uiten en dat er geen druk achter zit. Ik kan iets onderzoeken en schrijven wanneer het mij uitkomt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *