Samenwerking met Voetbalzone

Vorig jaar heb ik een interviewserie gedaan met Nederlandse voetballers die op dat moment in het buitenland actief waren. Deze serie maakte ik samen met Chris Meijer van Voetbalzone en dus kwamen de interviews ook op dat platform, waar het gelezen werd door tienduizenden mensen.

Al in het begin van dit schooljaar had ik contact met Chris om wederom een samenwerking aan te gaan, alleen lag mijn interesse niet zo zeer meer bij het interviewen van Nederlandse voetballers in het buitenland. Niet omdat ik dit niet meer leuk vond, mijn interesse voor deze spelers bleef aanwezig, maar omdat ik het de meeste leerpunten uit deze serie naar mijn mening had behaald.

Om iets nieuws te bedenken voor Voetbalzone, heb ik naar het publiek geluisterd. Ik ben met ze in gesprek gegaan en daar kwamen verschillende ideeën uit. Uiteindelijk is besloten om voor Voetbalzone een serie te maken over voetbalclubs met ambitieuze plannen of eigenaars. De insteek van de serie is om een kijkje te geven in het beleid van zulke clubs, wat een eigenaar ertoe zet om een club over te nemen en hoe die club hun weg baant naar de nationale en soms ook Europese top.

Waarom deze samenwerking voor beide partijen gunstig is:

  • Voetbalzone heeft meer dan 500.000 likes op Facebook en de artikelen worden tussen de 25.000 en 50.000 keer gelezen. Dit is voor mij dus een prachtig platform om mijn producties op te mogen tonen.
  • Voetbalzone zit krap in de content voor deze serie. Door de samenwerking hoeft Chris deze serie niet meer alleen te doen, waardoor hij zelf ook nog aan andere projecten en content voor de site kan werken.
  • Ik kan de vraag van mijn publiek naar artikelen over beleid van clubs beantwoorden met deze serie, dus kan ik voldoen aan de eisen van het publiek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *