Stagekeuze

Natuurlijk was het ook de bedoeling dat ik dit semester een stageplek voor februari tot juli zou gaan uitzoeken. Na het praatje over de stage van Roy had ik al redelijk duidelijk een beeld van plekken waar ik zou willen stagelopen. In ieder geval bij een blad of site in de sportjournalistiek, het liefst met een eigen stijl en thema’s, dus geen wedstrijdverslagen en –analyses.

Ik benaderde enkele verschillende plekken die naar mijn mening hierop aansloten. Dat waren:

  • Staantribune: een maandelijks magazine dat tijdloze verhalen schrijft over voetbalcultuur. Helaas krijg ik van het blad al snel mail dat zij enkel op zoek zijn naar stagiaires die in het laatste jaar van hun opleiding Journalistiek zitten. Deze plek viel dus meteen af
  • ELF! Voetbal: een maandblad dat over voetbal gaat en vooral gericht is op het Nederlandse voetbal. Door een bijzondere invalshoek te kiezen voor interviews en artikelen vallen ze op in het overvolle voetbaltijdschriftlandschap.
  • PSV: Nou is PSV niet direct een magazine o.i.d., maar is het wel een enorm bedrijf en mijn favoriete voetbalclub. PSV heeft een eigen magazine voor fans waarin ze (oud-)PSV’ers interviewen en een dieper kijkje geven in de club. Daarnaast is PSV ook op social media heel actief, dus leek het mij een leuke stageplek om deze twee te kunnen combineren. Bij PSV waren ze op het moment van schrijven niet op zoek naar een stagiaire in deze richting, maar ze hielden mijn CV en naam in hun bestand mocht er iets vrij komen.

Bij ELF! kon ik al meteen op gesprek komen. Van te voren dacht ik erover na wat ik precies uit mijn stage wilde halen en hoe ik het voor ogen zag. Zo wil ik niet worden ingezet om korte berichten op de site te tikken of om de ‘rotte’ klusjes op te lossen, maar wil ik zoveel als mogelijk meedraaien in de redactie en ook de vrijheid hebben om zelf met ideeën te komen, dat is immers ook wat we bij Condor doen.

Tijdens het gesprek kwam de rol die ik bij een stage daar zou krijgen ook naar voren. Ik mag daar als volwaardig redactielid meedraaien op de redactie en krijg de vrijheid om zelf input te geven over artikelen of voor het blad. Na een twee uur durend gesprek stonden beide partijen zeer positief tegenover de samenwerking. Vanuit mijn kant voelde het meteen goed, zeker gezien de vrijheid die ik daar krijg om mijn eigen inbreng te geven in de stage.

Vandaar dat ik de stage ook vrijwel meteen heb toegezegd, ook om zeker te zijn van een stageplek.

Ik heb veel zin om er in februari naartoe te gaan en hoop dat ik ondanks de coronamaatregelen veel kan leren en mijn stempel kan drukken op het magazine!

Hier mijn CV zoals deze is opgestuurd naar de verschillende stageplekken:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *