Publieksgerichtheid Lost Grounds (i): Verbroedering Arendonk

Voor wie is dit project?

Voetballiefhebbers met een voorliefde voor groundhoppen, interesse in stadions of vincken.

De editie over Verbroedering Arendonk is ook bedoeld voor inwoners en supporters van Arendonk. Omdat het stadion in november gesloopt zal gaan worden, is dit voor hen een herinnering aan het stadion.

Waarvoor is het?

Het zou perfect kunnen passen bij bijvoorbeeld Staantribune. Staantribune is een blad dat zich meer focust op voetbalcultuur en niet zozeer op ‘wedstrijdverslagen en nietszeggende interviews’. Het blad heeft een stijlvolle vormgeving met mooie fotografie, iets wat dit project ook waarborgt. Staantribune richt zich meer op de mensen die naar het voetballen komen voor de gezelligheid, voor de leuke en grappige verhalen en niet zo zeer voor het voetbal zelf. Meer over de randzaken van het voetbal.

Hoe benader je de doelgroep?

Om te weten te komen wat de doelgroep, in dit geval mensen van Arendonk, in het project zouden willen zien, hebben we een oproep geplaatst in een Facebook-groep. In dit geval betrof dit de Facebookgroep Je bent van Arendonk als… . Via deze weg zijn we in contact gekomen met meerdere supporters van Verbroedering Arendonk, die foto’s en anekdotes hebben doorgestuurd. Ook hebben we contact gezocht met het oude bestuur van Verbroedering Arendonk (het bestuur ten tijde van de fusie). Daaruit is Dieter Berrens als voornaamste contactpersoon gekomen, die ons verhalen uit het boek 75 Jaar Verbroedering Arendonk heeft gestuurd, evenals de contactgegevens van meerdere clubmensen van het eerste uur.

Toen we het project over Arendonk hadden afgerond, hebben we in dezelfde Facebookgroep naar reacties gevraagd en eventuele aanvullingen.

Omdat het project ook bedoeld was voor (Nederlandse) groundhoppers, hebben we bij verschillende ‘bekende’ groundhoppers gevraagd om een reactie. Zij kunnen momenteel niet in België komen om het stadion te bezoeken, dus zouden via deze weg toch een beetje ‘in het stadion’ kunnen zijn. Ik heb Staantribune benaderd, maar vanuit daar is geen reactie gekomen.

Hieronder het bericht dat ik in de Facebook-groep heb geplaatst. Daaronder de reacties. Naar aanleiding van dit bericht heb ik onder meer contact gehad met Dieter Berrens, maar ook foto’s en anekdotes ontvangen van Arendonkenaren. Het derde beeld zijn reacties van enkele Nederlandse groundhoppers via Twitter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *