Surinaamse ‘sportpaspoort’ (Reflectie)

Mijn publiek voor deze column zijn zowel de Surinamers in Nederland, die waarschijnlijk zeer euforisch zijn met het sportpaspoort, want dit zorgt voor betere sportprestaties. Ook probeer ik de Nederlandse voetballiefhebber aan te spreken, zij zullen, vanwege het koloniale verleden, ook enige empathie hebben met de Surinaamse prestaties denk ik.

Mijn doel om het publiek te bereiken is om het voor te leggen aan voetballiefhebbers en Surinamers. Vanuit hun wil ik horen wat ze ervan vinden en wat hun mening is over het onderwerp én mijn invalshoek over het onderwerp.

Omdat de Surinamers waarschijnlijk zeer euforisch zijn na de kwalificatie voor de Gold Cup, heb ik geprobeerd die positieve vibe vast te houden als het gaat om de kwalificatie. Het enigszins negatieve perspectief wat ik zelf heb op het ‘sportpaspoort’ wordt dan geen kenmerkende negatieve toon in de column.

Het schrijven van de column ging voor mij redelijk vlot. Ik had weinig moeite met de bronnen en de informatie, omdat het een onderwerp is wat mij zelf erg aanspreekt.

Ik heb geleerd om in columns stukken te schrappen. De eigenlijke informatie die ik wou benoemen was qua formaat veel meer dan dat er nu op papier staat, maar om het verhaal interessant genoeg te houden moest ik dingen eruit halen. Hiervoor ben ik na elke alinea simpelweg nagegaan wat interessant genoeg was om erin te houden. Bij alles waarover ik twijfelde of het interessant genoeg was, heb ik het gewoon geschrapt.

Uiteindelijk ben ik zeer tevreden met het resultaat. Ik heb van enkele mensen feedback gehad op deze column. Zij waren voornamelijk positief en vonden de invalshoek over het onderwerp heel bijzonder en daardoor ook meteen interessant. Iemand wees mij erop dat ik misschien de ‘slachtoffers’ wat beter in beeld kon brengen. Toch heb ik hier bewust niet voor gekozen want dat doet voor mij teveel af aan de vorm die ik voorheb bij een column. Ik zie een column als een luchtig opiniestuk met feitelijke kennis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *