Vernieuwing Lost Grounds (i): Verbroedering Arendonk

Het project Lost Grounds is een vernieuwend project in de journalistiek. 360-gradenfoto’s worden namelijk nog niet op grote schaal gebruikt om verhalen te vertellen, maar zorgen wel voor een extra dimensie aan het verhaal. In het geval van de stadiontour kun je zonder er te zijn, alsnog door het stadion ‘lopen’. Zo voelt het, ondanks de huidige situatie en de afstand die je van het stadion verwijderd bent, alsnog of je er zelf bij bent.

Ik denk dat 360-gradenfoto’s met aanvullende foto’s, video’s en informatie wel degelijk op grotere schaal gebruikt kan gaan worden in de journalistiek. Zeker bij grote gebouwen, nieuwe bouwprojecten of evenementen zou het van pas kunnen komen.

Voorbeeld: Een tour over het terrein van een groot festival als Lowlands of Pinkpop. Op verschillende plekken van het terrein kunnen interviews worden getoond. Opvallende statistieken als het aantal liters bier dat getapt is, het aantal bezoekers of het aantal medewerkers zouden erbij kunnen worden gezet. Bij het podium zouden ze delen van optredens uit het verleden of van dat jaar kunnen tonen. Zo kunnen mensen die er niet bij kunnen zijn of nooit heen gaan, er virtueel alsnog bij zijn. Dit zou ook goede reclame kunnen zijn voor het evenement van het jaar erna.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *