Roland Schuermans vertrekt vol goede moed naar nieuwe club. “In Oirschot ligt een mooie uitdaging voor mij.”

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Roland Schuermans neemt na het lopende seizoen afscheid van EFC Eersel en zal zijn trainerscarrière een vervolg geven bij Oirschot Vooruit. Het was opvallend te noemen dat het contract van Schuermans bij EFC niet verlengd werd, aangezien hij met de club vorig seizoen promotie naar de eerste klasse afdwong.

“Mijn contract werd niet verlengd, dat was zeer opvallend”, geeft Schuermans in gesprek met AmateurvoetbalEindhoven aan. “De club gaf aan dat ze eigenlijk nooit langer dan drie jaar met een trainer in zee gaan. Als drie keer het contract met één jaar wordt verlengd, krijgt de trainer een vast dienstverband.”

En zo scheiden na drie seizoenen de wegen van Schuermans en EFC. “Normaliter vind ik drie jaar ook een mooie tijd geweest, maar al met al heb ik hier maar een jaar een negen maanden mogen trainen. In die tijd ging alles goed en speelt EFC een herkenbaar spelletje en hebben we resultaten behaald. Dus ik vond zelf dat het nog geen tijd was om afscheid te nemen, maar de club koos daar helaas wel voor.”

Toch duurde het niet lang voor Schuermans een nieuwe club vond. Vanaf het komende seizoen volgt hij Piet Drijvers op bij Oirschot Vooruit, die daar zeven jaar lang voor de groep stond. “In Oirschot ligt weer een mooie uitdaging voor mij. Er komt een jonge lichting aan en er staat nu al een piepjong team.” Het is de taak van Schuermans om een balans te vinden in het team om zo snel mogelijk terug te keren naar de eerste klasse. “De kwaliteit is in zulke mate aanwezig dat het mogelijk moet zijn om bovenin de tweede klasse mee te draaien. Er zit nog rek in Oirschot Vooruit en in mij gelukkig ook, dus dan is het goed.”

Schuermans werd door Oirschot zelf benaderd voor de functie. “Ik werd er vanuit Oirschot op geattendeerd om mijn cv eens op te sturen. Dat heb ik gedaan en we hebben een gesprek gehad. Met de jongens zelf, de selectieraad en de technische mensen zaten we meteen op één lijn. Het was snel beklonken.”

De manier waarop hij moet vertrekken is voor Schuermans niet prettig, maar toch zal hij niet door de achterdeur Eersel verlaten. “Vanuit de club komen gelukkig een hoop positieve geluiden en de spelersgroep wilde eigenlijk ook nog wel een jaartje doorgaan. Kijk, als de spelersgroep aangeeft dat ze de kop van de trainer beu zijn en iets anders willen, dan is de motivatie om te gaan natuurlijk anders.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *