Samenwerking Amateurvoetbaleindhoven.nl

Amateurvoetbaleindhoven.nl is een website waarop het amateurvoetbal in Eindhoven, Helmond en De Kempen centraal staat. Zo zijn er op zondagmiddag enkele minuten na de wedstrijden alle uitslagen van de amateurklassen te vinden. Een drukbezochte site door voetballiefhebbers die hun eigen dorpse club supporteren en die interesse hebben in het lokale voetbal.

Sinds vorig seizoen schrijf ik voor AVE. In principe neem ik om de week een interview af, dat een week later op de website verschijnt. Daarnaast ben ik nog aan het nadenken over een eigen rubriek binnen AVE, maar daar heb ik nog geen concrete plannen voor.

Waarom schrijf ik voor Amateurvoetbaleindhoven.nl?

  • Ik ben zelf ook een amateurvoetballer en vind het altijd interessant om te lezen over voetballers in de omgeving. Het voegt toch een extra dimensie toe aan het amateurvoetbal in de regio. Ook gebruik ik de site op zondagmiddag altijd om snel de uitslagen uit de regio te checken en te kijken waar mijn club (SDO’39 uit Lage Mierde) op de ranglijst staat;
  • Op deze manier hou ik binding met het amateurvoetbal en kan ik mij als journalist nestelen in de regio;
  • Daarnaast is naast hoofdman Erwin ook Willem Jan Schampers betrokken bij de website. Hij is journalist en checkt mijn artikelen. Met de feedback van Schampers kan ik nieuwe dingen leren.

Ook dit eerste halfjaar heb ik een ruim aantal interviews afgenomen voor de website (en twee voor de amateurvoetbalkrant). Ondanks dat dit vaak geen hele ingewikkelde interviews zijn, vind ik het leuk om ze te doen. Zo wordt mijn naam in het amateurvoetbal bekender en wie weet wat dat kan opleveren. Ik zie deze interviews dan ook als een goede vorm van netwerkuitbreiding in het Brabantse amateurvoetbal.

Daarnaast heb ik vanuit SDO’39 (mijn eigen club) ook enkele persberichten geschreven. Ik heb hiervoor dezelfde structuur aangehouden als een nieuwsbericht. Dus de 5W+H in de introductie en de uitwerking in de volgende alinea’s. Dit heb ik geleerd tijdens een stageworkshop in het tweede jaar van Condor, gegeven door een medestudent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *