De Belofte

Dit semester ben ik te vinden bij Van Munster Media en zal ik stagelopen op de voetbalredactie van ELF Voetbal en het kindermagazine PANNA! Laatstgenoemde is gericht op kinderen van zes tot dertien jaar. ELF Voetbal is gericht op voetballiefhebbers en heeft als voornaamste doel om mooie en niet eerder vertelde voetbalverhalen voor te schotelen aan de lezers.

Ik wil tijdens deze twintig weken durende stage verschillende dingen gaan leren. Zo hoop ik hier te leren om vanuit een andere invalshoek naar voetbal te kijken. Door het spelletje vanuit een ander oogpunt te bekijken, kan ik sneller op inventieve en creatieve ideeën voor verhalen komen. Hier kan ik later veel profijt van hebben, omdat het naar mijn mening loont om met ideeën en artikelen op te vallen.

Om dit te kunnen doen, is het belangrijk om veel research uit te voeren. Zo kun je zoveel mogelijk uit een interview halen en het verhaal zo goed en uitgebreid mogelijk noteren. Ik hoop hier nieuwe manieren te leren om research te doen om mijzelf zo beter te kunnen voorbereiden op interviews. Ook kan goede research ervoor zorgen dat het makkelijker is om aan nieuwe ideeën en onderwerpen te komen.

Na de stage wil ik van mezelf kunnen zeggen dat ik mijn schrijfstijl nog verder geflexibiliseerd heb. Dat wil zeggen dat ik mijn taalgebruik kan aanpassen aan de verschillende doelgroepen (ELF / PANNA!) waarvoor ik schrijf. Ik ga dit bereiken door veel te sparren met de mederedacteuren, de feedback van mijn begeleider goed te ontvangen en te bekijken en door me te verdiepen in de doelgroep. Ik denk dat het belangrijk is om te weten wat voor invloed bijvoorbeeld de schrijfstijl, zinsopbouw en woordgebruik hebben op de lezer. Dat hoop ik tijdens deze stage te weten te komen zodat ik er mee kan leren ‘spelen’.

Daarnaast is het voor mijzelf belangrijk om mijn schrijfstijl eenvoudiger te maken. Ik heb er een handje van om zinnen te mooi te willen schrijven. Hierdoor leveren mijn teksten vaak aan leesbaarheid in. Ik wil dit bereiken door de feedback die ik krijg te vergelijken met de manier waarop ik het in eerste instantie heb geschreven.

Ook is de stage voor mij onderdeel van netwerkuitbreiding. Door veel verschillende mensen te spreken, hoop ik verschillende connecties op te doen waar ik later in mijn nog prille journalistieke carrière de vruchten van kan plukken.

Mijn eigen doel is voornamelijk om goede bijdrages te kunnen leveren aan de verschillende kanalen. Ik wil artikelen maken waar ik met enthousiasme aan gewerkt heb en waar ik met trots op kan terugkijken. Ook wil ik een onderzoek afronden waar het stagebedrijf echt iets aan heeft, dus geen belabberd advies over social media posts of iets dergelijks maar een oplossing voor een probleem waar de redactie écht iets aan heeft. Wat dit onderzoek precies inhoudt, komt later naar voren.

Het doel dat het stagebedrijf stelt is dat ik in toenemende mate zelfstandiger kan gaan werken. Er zijn geen targets of aantallen die ik moet bereiken. Wel wordt er van mij verwacht dat ik iedere week bijdraag aan de artikelen op de website en regelmatig een steentje bijdraag aan de verschillende magazines.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *