De Nuance (6 april 2021)

Acht weken heb ik er inmiddels opzitten. Acht leerzame weken. Acht leuke weken. Acht weken die zijn voorbijgevlogen. Daarom is het tijd om de balans op te maken. Waar sta ik nu? Lig ik het in mijn belofte gemaakte schema?

In grote lijnen waren dit de leerdoelen die ik voor mezelf had opgesteld in de belofte:

  • Leren om vanuit een andere invalshoek naar voetbal te kijken;
  • Andere manieren om research te doen ontdekken;
  • Flexibiliseren en verbeteren van de schrijfstijl;
  • Mijn netwerk uitbreiden;
  • Bijdrages leveren aan de verschillende magazines.

Ik heb het gevoel dat ik goed op schema lig voor deze doelen. Zeker als het gaat om mijn schrijfstijl maak ik grote stappen en krijg ik veel tips en adviezen. Natuurlijk is het niet zo dat ik in één knip met de vingers al deze tips toepas. Dat is een proces. Wel merk ik in de stukken die ik terugkrijg, dat ik sommige van die tips steeds beter begin te beheersen. Ik hoop dat ik deze lijn kan doortrekken naar het einde van mijn stage.

Ik vind het lastig om zelfstandig onderwerpen en invalshoeken te bedenken voor ELF en PANNA!. Ik merk dat dit samen met Geert/Sander wel goed lukt, omdat we dan meteen al sparren over een mogelijke invalshoek of een mogelijk verhaal. Ik wil dit de komende weken ook zelfstandig gaan doen. Dus dat ik een onderwerp / verhaal bedenk voor (het liefst) de EK-special van ELF en daar zelf een richting aangeef.

Ik heb tips gekregen als het gaat om research doen voorafgaand aan een interview en hoe je dit kan inzetten tijdens een interview. Ik vind het nog wel lastig om dit ook daadwerkelijk te gebruiken, maar dit ligt ook aan de ‘wedstrijdspanning’ die ik heb tijdens een interview. Als dit de komende weken verbetert, weet ik zeker dat ik mijn uitgebreidere research beter kan inzetten voor interviews.

Tijdens mijn stage wordt natuurlijk mijn netwerk uitgebreid doordat ik met verschillende perschefs en spelers in contact kom.

Ook lever ik al regelmatig bijdrages aan de beide magazines. Als het goed is, zal dit de komende weken niet minder worden. Een kleine kanttekening: het artikel met Doekhi in ELF 3 is samen met Geert geschreven. Ik hoop voor het eindigen van mijn stage nog een artikel volledig zelfstandig in ELF te kunnen schrijven.

Al met al ben ik goed op weg om persoonlijk veel uit deze stage te halen. Ik hoop de komende weken nog veel leerzame momenten te beleven. Natuurlijk ga ik ook steeds meer aan de slag met mijn onderzoek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *