Weekverslag 16 (25 t/m 28 mei):

Wederom een werkweek bestaande uit vier dagen, aangezien ik op tweede Pinksterdag de hele dag op kantoor in Bladel heb gezeten. Met 200% uitbetaling is de keuze dan ook niet zo moeilijk.

Wat heb ik gedaan?

In mijn actielijst voor het Zomerdoeboek had ik een puzzel over het hoofd gezien, dus die heb ik deze week nog ingeleverd. Het was de befaamde ‘Wie zat er in de kleedkamer?’-quiz. Het concept is simpel: je ziet enkele attributen in een kleedkamer die horen bij een bepaalde voetballer. Aan de kinderen de taak om te benoemen welke speler zich daar heeft omgekleed. Een voorbeeldje: een Uruguayaanse vlag, vampiergebit en pistoolvingers verwijzen natuurlijk naar? Inderdaad, Luis Suárez.

Ook heb ik voor ELF6 de rubriek Talent gemaakt (vorige week te lezen in mijn weekverslag). Deze week heb ik die samen met Geert bekeken en op sommige plekken aangepast. Het uitgetypte interview met Philip Gililow was ruim 4500 woorden terwijl de rubriek Talent maximaal 650 woorden is. Het was lastig om zoveel weg te laten en alsnog het verhaal duidelijk te houden. Ik was zelf gekomen tot 730 woorden en samen met Geert zijn het er uiteindelijk omme nabij 650 geworden.

Dit weekverslag is geschreven op donderdag, aangezien ik vrijdagmiddag naar Jong Oranje ga. Tijdens het persmoment zal ik Justin Kluivert spreken over zijn liefde voor het voetbal. Over zijn eerste herinneringen aan het spelletje, zijn bijzondere voetbalfamilie, zijn passie voor koken, de band met Noa Lang en Francesco Antonucci en ook over het mogen vertegenwoordigen van je land op een (jeugd)-EK. Volgende week ga ik aan de slag met het uittypen van dit interview en het verwerken tot een mooi artikel voor in de nieuwste ELF en daarna PANNA!.

Ook heb ik deze week de Varia 3 gemaakt voor ELF. Varia 3 is een fotocollage met willekeurige foto’s, vaak met een ludiek thema. Dit keer moest het met een EK-thema zijn, dus heb ik gekozen voor mascottes uit het verleden en die van dit jaar.

Daarnaast heb ik voor volgende week een afspraak gemaakt met Ben Sparenberg, oud-Nederlands Kampioen Footvolley. Ik zal naar The Beach in Aalsmeer gaan om van hem instructies te krijgen over Footvolley en daarnaast een potje tegen hem te spelen. Dat zal woensdagavond om 19:00 zijn.

Voortgang onderzoek:

Vorige week meldde ik in mijn weekverslag dat ik een enquête had gemaakt voor de (ouders van) PANNA!-abonnees. Ik hoopte dat ik deze week al aan de slag kon gaan met de resultaten. Ik had de enquête naar marketing en administratie gestuurd, maar tot mijn verbazing was deze nog niet verspreid onder de abonnees. Ik ben erachteraan gegaan en als het goed is zal het alsnog gebeuren. Wat vertraging in mijn onderzoek, helaas.

Wat heb ik geleerd?

In mijn schrijven heb ik een naar trekje. Ik weet niet goed waaraan het ligt, maar ik gebruik altijd ‘je kan’ in plaats van ‘je kunt’. Bijvoorbeeld: ‘Kan jij erachter komen wie zich hier hebben omgekleed?’ of ‘je kan zien dat CSKA een grotere club is’. In deze gevallen moet ik ‘kun jij’ en ‘je kunt’ gebruiken. Het gebruik van ‘je kan’ in de betekenis ‘in staat zijn om iets te doen’ is spreektaal. Door het vaker te herhalen en het in de notities van mijn telefoon te zetten, hoop ik dat ik het niet meer vergeet.

Wat heb ik gemaakt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *