Weekverslag 3 (22 t/m 26 februari):

Wat heb ik gedaan?

Deze week heb ik me voornamelijk bezig gehouden met mijn internetdienst. Ik heb hiervoor drie verschillende artikelen geschreven. Het artikel over VVV-Venlo (zie onder) kostte best veel onderzoektijd, dus daar heeft veel tijd ingezeten.

Ook stond deze week in het teken van wachten. Wachten op reacties van de aangevraagde interviews vooral. Voor het interview met Danilho Doekhi (Vitesse) is inmiddels een datum vastgelegd (10 maart), dus met de voorbereiding daarvan kan ik me de komende week gaan bezighouden. Sil Swinkels, die ik benaderd heb voor de rubriek ‘Talent’ in ELF en voor een verhaal in PANNA!, maar hij liet helaas, na enkele dagen wachten, weten dat hij de komende tijd geen interviews doet. Wachten was het ook op een reactie van Levy Frederique. Al vrij snel liet hij weten dat hij wilde meewerken, maar sindsdien hebben we niets meer vernomen.

Dus was het deze week ook tijd om door te pakken. De deadline komt dichterbij en het magazine moet uiteindelijk gevuld worden. Dus hebben we besloten om een nieuw talent (Mikki van Sas) te benaderen en een extra achtergrondverhaal voor in de PANNA! alvast te maken. Deze zal in het teken staan van de beste spelers die komende zomer niet aanwezig zijn op het EK Voetbal.

Ook heb ik deze week wat ludiekere taken gekregen. Zo moest ik de Varia 3 (een fotocollage) maken voor de nieuwe ELF die in het teken stond van dubbelgangers. Het was leuk om tussen al het schrijven door even iets luchtigs te doen.

Op de redactie hebben we het gisteren ook al even over het onderzoek gehad. Er zijn wat onderwerpen besproken (onder andere gehad over: cross-mediaal, wat ELF kan toevoegen aan audiovisuele producties van andere kanalen en vice versa, hoe meer exposure te krijgen) en de komende weken zal ik me verder gaan verdiepen in een mogelijke onderzoeksvraag.

Wat heb ik geleerd:

Ik heb nogmaals de bevestiging gehad dat je als journalist afhankelijk bent. Met Sil Swinkels hadden we naar mijn mening een superleuke insteek voor een verhaal bedacht. Hij maakte zijn debuut bij Aston Villa tegen Liverpool (is 17 jaar!) en speelde tegen o.a. Wijnaldum, Firmino en Mané. Met hem wilden we deze debuutwedstrijd opnieuw gaan beleven, dus zo gedetailleerd mogelijk alle stukjes terugspoelen en bespreken om het door zijn ogen te kunnen beleven. Niet ‘hoe was de wedstrijd’, maar herinneringen ophalen aan de momenten in de kleedkamer, wat bepaalde trainers/spelers tegen hem zeiden, wat hij op bepaalde momenten in de wedstrijd dacht etc. Maar ja, je bent toch afhankelijk of hij wel of niet wil meewerken. In dit geval wilde hij dat helaas niet.

Ik heb deze week voornamelijk geschreven voor de website en merk dat het voor mij steeds beter gaat om mijn schrijfstijl daarop aan te passen en onderwerpen uit te kiezen die passen bij de site. Ik merk ook dat ik me steeds meer op mijn plek begin te voelen.

De komende weken zal ik meer aan de slag gaan voor de bladen (naast natuurlijk de wekelijkse internetdienst), dus meer interviews gaan afnemen en uitwerken. Ik hoop hiervan nog veel nieuwe dingen te mogen leren.

Wat heb ik gemaakt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *