Weekverslag 4 (1 t/m 5 maart):

Wat heb ik gedaan?

Ik merk dat ik deze week een beetje heb stilgelegen. Dit heeft niet zozeer met mijn stageplek of –begeleiders te maken, maar met de fase waarin we nu zitten. De eerste weken stond in het teken van opstarten, de basisdingen onder de knie krijgen. Nu komen we in de productiefase terecht. Voor PANNA! zijn verschillende interviews gepland, maar deze zijn pas volgende week (10 en 11 maart). Eigenlijk zou ik afgelopen woensdag ook een interview met Mikki van Sas hebben gehad, maar hij was die dag niet bereikbaar. Als het goed is – en laten we het hopen – gaat het dit weekend alsnog door.

Dat betekent wel dat ik deze week niet veel heb geschreven of heb gemaakt. De achtergrondverhalen voor in PANNA! waren al geschreven en de interviews zijn pas volgende week. Dat betekent dat ik niet veel ‘nieuwe’ dingen heb gedaan, enkel mijn internetberichten geschreven en het portret over Jamal Musiala. Ik kijk er daarom ook heel erg naar uit om komende week en weekend te gaan interviewen, omdat ik vanuit daar weer meer nieuwe dingen kan gaan leren.

Deze week heb ik mij voornamelijk beziggehouden met een verhaal voor PANNA! over het beste team van spelers die niet naar het EK gaan. En dan hebben we het niet over spelers uit Brazilië of Argentinië die sowieso niet naar het EK gaan, maar over spelers van landen die niet gekwalificeerd zijn. We hebben hiervoor een insteek bedacht waarbij de doelgroep wordt betrokken: via Instagram posten we dagelijks drie of vier Instagram-stories waarin de lezers van PANNA! kunnen stemmen op volgens hun de beste spelers die niet naar het EK gaan. Hier komt uiteindelijk een elftal uit en dat plaatsen we in de nieuwste PANNA! Zo moeten de stemmers de nieuwste PANNA! kopen (of ze zijn al geabonneerd) om het uiteindelijke elftal te zien waarop ze gestemd hebben. Ik heb hiervoor zelf de Instagram-stories gemaakt met Photoshop. Ik was hier al best handig mee en vind zelf dat de stories er best goed uit zien. Onderaan de pagina heb ik een voorbeeld gezet!

Ook heb ik me alvast verdiept in de te interviewen personen, door vast research te doen en wat vragen te noteren.

Daarnaast ben ik alvast begonnen met wat onderzoek te doen voor mijn onderzoek. Ik voel me het meest aangetrokken tot de onderzoeksvraag die gaat over wat ELF voor podcasts kan betekenen en vice versa. Ik vind deze het meest interessant omdat ik zelf ook podcasts heb gemaakt. Ook denk ik dat er niet echt bekend is bij makers/luisteraars hoe groot het bereik en de mogelijkheden (om geld te verdienen) van podcasts zijn.

Wat heb ik geleerd?

Zoals reeds aangegeven heb ik deze week qua ontwikkeling wat stilgelegen. Wel heb ik weer een verhaal geschreven voor PANNA!, waardoor ik weer geoefend heb met de verschillende tips over het schrijven voor kinderen. Zo lukt het mij steeds beter om de kern uit een verhaal te halen, een punt te maken en daaromheen te schrijven. Bij nieuwe verhalen blijft dit in het begin wel lastig, omdat ik zelf veel van voetbal weet en dus ook veel informatie wil verstrekken in een verhaal. Maar het is juist de kunst om één punt per alinea te maken en daar enkele zinnen omheen te schrijven om het punt te verduidelijken. Al doende leert men, dus uiteindelijk hoop ik dit volledig onder de knie te krijgen!

Wat heb ik gemaakt?

Voorbeeld van een story op Instagram:

Zo was voor iedere speler een eigen story. De speler met het hoogste ‘ja’-percentage kreeg uiteindelijk een plaats in het elftal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *