Weekverslag 8 (29 maart t/m 2 april):

Het was een rustige stageweek. Woensdag stond in het teken van de stageterugkomdag, wat betekent dat ik (ongeveer) op de helft van mijn praktijkgedeelte van de stage zit! Daarom zal komende weekend De Nuance verschijnen, hier te vinden.

Wat heb ik gedaan?

Aan het begin van deze stageweek heb ik mijn puzzelgedeelte van het EK Doeboek afgewerkt. Zo heb ik nog een kleedkamerquiz en een nepnieuwsquiz gemaakt. Ik heb nog twee dingen te doen voor het doeboek: een interview met Toon van de Pol en de verkiezing voor het Oranje-elftal voor komende zomer.

Het interview met Toon van de Pol vond dinsdag plaats in Goirle. Met zijn straat (de Irenestraat in Goirle) werd hij op ieder EK/WK tussen 1998 en 2012 bedolven onder de media-aandacht. Televisiezenders van over de hele wereld kwamen langs in de versierde Irenestraat en op de Nederlandse televisie waren ze iedere wedstrijd wel te zien. Zoals Toon zelf aangaf stonden in 2012 meerdere satellietwagens in de straat om televisie- en radio-uitzendingen live vanuit Goirle te broadcasten. Het was een leuk interview met Toon (inmiddels 64) die openlijk zijn verhaal deed over de prachtige herinneringen die hij aan het versieren van de Irenestraat heeft.

Woensdag was de stageterugkomdag (en sportdag). Een dagje weg van stage en terug bij mijn studiegenoten en docenten. Het was fijn om iedereen weer te zien en te spreken en te horen hoe het bij hen bevalt. Een gesprek van ruim 2,5 uur waarin iedereen over zijn verrichtingen en leermomenten vertelde. Een leerzame en bovenal gezellige middag!

Wat heb ik geleerd?

Deze week heb ik niet zo veel geleerd. Dat is geen slecht teken, aangezien het ook aangeeft dat ik steeds beter om kan gaan met de tips die ik gekregen heb in de eerste weken. Zo heb ik deze week het interview met Toon van de Pol uitgeschreven en kijk ik daar positief op terug. Het interview leverde mij ruim 40 minuten aan materiaal op, waardoor ik ruim de keuze had wat ik wel en niet in het verhaal kon zetten. Door de tips die ik eerder gekregen had, lukte het mij goed om het gesprek met Toon aan de gang te houden en dus veel interview-materiaal te verzamelen.

Verder heb ik deze week besproken met Geert & Sander hoe we de komende weken gaan invullen m.b.t. mijn onderzoek. De afspraak die we nu hebben, is dat ik vrijdag ‘open’ hou voor mijn onderzoek en weekverslagen. Vrijdag ben ik doorgaans niet op de redactie, dus kan ik thuis aan de slag met het onderzoek. De andere vier dagen gebruik ik om redactionele taken te verrichten. Natuurlijk is het niet zo dat ik maandag tot donderdag niets aan mijn onderzoek doe en vrijdag alleen maar daarmee bezig ben; het is meer een indicatie.

Wat heb ik gemaakt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *