Weekverslag 9 (6 t/m 9 april):

Een kortere week, aangezien maandag een vrije dag was i.v.m. Tweede Paasdag. Ook was het een redelijk rustige week, maar dat zal de komende weken veranderen. Over twee weken moet de ELF EK-Special af zijn en de week erna gaat PANNA 57 al naar de drukker. Vooral voor PANNA! is nog veel werk aan de winkel.

Wat heb ik gedaan?

Zoals ik al aangaf was het een redelijk rustige week. Ik heb deze week mijn artikelen voor de internetdienst geschreven over Ajax – AS Roma en de wedstrijden van het aankomende weekend. Daarnaast heb ik de laatste stukken voor het EK Doeboek afgerond. Hiervan heb ik inmiddels ook mogen inzien hoe het er uitziet in het magazine. Zodra ik hiervan de PDF heb, zal ik het ook even op mijn blog zetten.

Verder heb ik geprobeerd om alsnog Deyovaisio Zeefuik te pakken te krijgen om het interview uit te breiden. Met hem heb ik in Zeist bij Jong Oranje gesproken, maar helaas hadden we niet genoeg materiaal om er een goed stuk van te maken. Via via zijn we achter zijn e-mailadres gekomen en hij heeft toegezegd dat hij de vragen nog wil beantwoorden. Het is wachten op zijn respons.

Over twee weken moet de EK Special naar de drukker en een week later gaat ook PANNA 57 eruit. Hier moet nog veel voor gebeuren. Voor de EK Special ga ik enkele landenpagina’s schrijven en hopelijk nog een artikel met Zeefuik (of een back-up verhaal, mocht Zeefuik niet reageren). Voor PANNA 57 heb ik vrijdag mijn ideeën toegestuurd, zodat we na het weekend meteen de interviewverzoeken de deur uit kunnen doen. Een klein overzicht van mijn ideeën voor PA57:

  • Instructie om strafschoppen te stoppen van Kostas Lamprou (RKC Waalwijk). Hij stopte dit seizoen al drie strafschoppen. Hoe doet hij dit? Welke tips heeft hij gehad (een boekje?) en van wie? Daarnaast wordt hij regelmatig bekritiseerd wegens zijn lengte. Hoe kijkt hij hier zelf naar?
  • Philip Gililow: een jonge Nederlandse voetballer die in de jeugdopleiding van CSKA Moskou voetbalt. Hij stopte in Nederland bij zijn amateurvereniging om in zijn eentje op zestienjarige leeftijd naar een voetbalacademie in Barcelona te gaan. Een bijzonder verhaal.
  • Bob van Uden: deze eSporter van FC Groningen voetbalde tot zijn achttiende in de jeugd van onder meer Ajax (met o.a. Kluivert en De Ligt) en Almere City. Toen hij als eSporter naar Ajax ging, werd hij verhuurd aan het Japanse Sagan Tosu. Een halfjaar in Japan; wat heeft het hem opgeleverd? Wat heeft hij daar meegemaakt? En hoe moeilijk was de keuze tussen voetballen en esporten?
  • Kaj de Rooij: deze aanvaller van NAC Breda is naast voetballer ook fanatiek FIFA-speler. Een potje FIFA tegen dit grote talent uit de jeugd van FC Eindhoven met bijbehorend een gesprek over zijn carrière, jeugd en ambities.
  • Koken met…: ik heb het idee om te gaan koken met een Eredivisie-voetballer. Zijn favoriete gerecht klaarmaken en tijdens het koken een gesprek voeren over zijn carrière e.d. Zo creëer je een comfortabele en gezellige setting om een leuk gesprek te voeren.

Wat heb ik geleerd?

Vrijdag heb ik een gesprek met Roy Mevissen gehad over mijn onderzoeksvraag. Ik heb met hem gepraat over mijn idee en hij was razend enthousiast. Dat wil zeggen dat ik de komende tijd met de volgende onderzoeksvraag aan de slag ga:

Hoe en welke aanvullende producten kan ELF produceren om meer exposure, klantenbinding en verkoop te realiseren?

Ik heb met Roy gepraat over extractability (Jenkins), merchandise en transmedia storytelling: allemaal begrippen die ik in mijn onderzoek zal tegenkomen. Ik heb er zin in om ermee aan de slag te gaan!

In de geredigeerde versie voor het doeboek over het versieren van je huis kwam één tip naar boven: ik trek vaak onnodig woorden uit elkaar. Voorbeeld: “Daar plantten we oranje bloemetjes in.” In de geredigeerde versie werd dit: “Daarin plantten we oranje bloemetjes.”

Wat heb ik gemaakt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *